Budapestbakelse

Det bästa med en budapestbakelse är att den är så lätt att göra, och att glutenallergiker kan äta den. Och för att den är så god så klart!

4 Äggvitor
300g Strösocker
25g Potatismjöl
25g Marsansåspulver
150g Hasselnötter

5 dl Vispagrädde
2 tsk Vaniljsocker
Mandariner hallon, jordgubbar, blåbär etc

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka hasselnötterna fint. Blanda ihop potatismjöl, marsanpulver och nötterna. Vänd ner i äggskumet. Fyll en spritspåse och spritsa ut längder på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 15 minuter. Låt svalna och vänd marängen upp och ner.
Vispa grädden med vaniljsocker och bred ut den över marängbotten. Strö över bär och rulla ihop till en rulle. Sikta över florsocker och förvara den svalt!

Annonser

2 thoughts on “Budapestbakelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s