Frukostfrallor med surdeg

Det bästa man kan få till frukost är väl ändå nybakat bröd! Dessa frallor kräver inte mycket jobb på morgonen, utan dessa ordnar du kvällen innan så det är bara ugnen du behöver vänta på att bli varm. Härligt frasiga blir frallorna och extra goda med surdeg i!

ca 12 frallor

100g Surdegsgrund
500g Vatten
5g Jäst
20g Linfrön
40g Solrosfrön
700g Vetemjöl
15g Salt

Rör ihop allt utom salt. Låt degen vila i 30 minuter.
Häll i salt och låt degen gå i maskin i någon minut. Täck över bunken med plast och låt vila i ca 1½ timme på varm plats.
Dela upp degen på mjölat bord till 12 bitar. Rundriv dem till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in plåten i kylen över natten med en bakduk över.
Sätt ugnen på 275C och ställ in en oöm plåt längst ner i ugnen. När ugnen nått 275C kör du in plåten och slänger i lite vatten på den oöma plåten och stänger luckan fort. Grädda i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200C. Grädda i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler eller ät dem direkt!

Annonser

One thought on “Frukostfrallor med surdeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s