Rabarberkompott

Vad är väl inte en sommar på landet utan rabarberkräm eller rabarberkompott med iskall mjölk? Har du inte provat att ha rabarberkompott i en tårta istället för sylt så ska du passa på i sommar. Den lite syrliga och friska smaken från rabarbern smakar ljuvligt tillsammans med jordgubbar!
Skillnaden på kräm och kompott är helt enkelt att kompotten innehåller hela eller mer eller mindre bitar av frukten man kokat kompotten på. Det är gott att känna bitarna lite i munnen!
Detta blir mitt bidrag till månadens sötsak!

500g Rabarber
1 dl Strösocker
1 krm Hela kardemummakärnor/frön från en halv vaniljstång

Skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg rabarber, socker och nystött kardemumma/vaniljfrön i en kastrull och koka upp under omrörning. Det behövs inget vatten! Låt småputtra i ca 15 minuter tills rabarbern nästan kokar sönder. Låt svalna och häll upp i glassburkar.
Förvara i kyl!

3 thoughts on “Rabarberkompott

  1. Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Friskt vågat hälften vunnet

  2. Pingback: Friskt vågat hälften vunnet | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s