Midsommartårtan 2012

Glad midsommar på er allihopa!

Den här midsommaren gjorde jag två olika tårtor. Förutom den klassiska gräddtårtan med massor av jordgubbar gjorde jag även en marsipantårta fylld med vit chokladmousse och jordgubbsmousse med färska jordgubbar.

Vit chokladmousse
100g Vit choklad
2 dl Vispagrädde

Värm grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i grädden och låt smälta under omrörning. Häll upp i en skål och låt svalna. Helst under natten i kyl. Vispa sedan upp grädden som vanligt.
Funkar även bra att garnera t.ex. cupcakes!
Räcker till ett lager tårtbotten!

Jordgubbsmousse
250g Jordgubbar
2 dl Vispgrädde
1 dl Florsocker
1 Lime
3 msk Gelésocker multi

Mixa jordgubbarna, det behöver inte bli finmixade, det blir bara godare med lite bitar i. Ta ca hälften av jordgubbsmixen och värm i en kastrull ihop med gelésockret. Låt koka ca 30 sekunder. Låt svalna något och häll i resten av jordgubbarna. Riv även ner limeskalet.
Vispa grädden med florsockret.
Vänd ihop grädden med jordgubbsmixen och ställ i kylen i minst tre timmar innan du fyller tårtan, men helst över natten!
Räcker till ett lager tårtbotten!

Annonser

4 thoughts on “Midsommartårtan 2012

  1. Hej! Jag undrar om marsipanen smälter tillsammans med jordgubbarna du garnerat med?
    Penslar du tårtan innan med tex olja? tacksam för svar.

    • Nej, marsipanen smälter inte och jag använder ingen olja. Jag täcker bara tårtan med grädde och lägger över marsipanlocket helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s