Surdegsfrallor med rostad havre och pumpafrön

Jag älskar frallor med mycket kärnor och frön i. Dessutom får dessa frallor en mycket härlig och god smak från havre!

ca 20 st

200g Vetemjöl
250g Vatten
10g Jäst
1 dl Havregryn
1 dl Havrekärnor
½ dl Pumpafrön

Kväll
Rosta havregryn, havrekärnor och pumpafrön i en torr stekpanna. Blanda ihop mjöl, vatten och jäst ordentligt i en bunke. Rör ner havre och frön. Plasta om och ställ i kylen över natten.
Mata ev surdeg.

Morgon
400g Vatten
20g Sirap
200g Durumvetemjöl
200g Surdeg
400g Vetemjöl
20 Salt

Blanda degen från natten med alla ingredinser utom saltet. Kör i maskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör 5 minuter till. Låt degen vila i 60 minuter.
Slå ut luften ur degen och vik in kanterna in mot mitten några gånger. Låt jäsa i 60 minuter ytterliggare.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och rundvrid varje bulle. Pensla ovansidan med lite vatten och doppa toppen i havregryn. Lägg på plåt för att jäsa i 60 minuter övertäckta med bakduk.
Grädda mitt i ugnen i 250C i ca 20 minuter tills de får en fin färg och/eller har en innetemperatur på 97C!

Annonser

One thought on “Surdegsfrallor med rostad havre och pumpafrön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s