Hallonmuffins med vaniljkräm och smulor

Här kommer muffins med extra allt. Hallon, smulor och mitt i gömmer sig krämig vaniljkräm. Hela munnen blir kittlad utav dessa smaker. Som en hallonpaj i muffinsformat!

12 st

100g Smör
2 dl Mjölk
2 Ägg
1½ dl Strösocker
1½ tsk Vaniljsocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
Hallon
Fast marsankräm

Crumble
30g Smör
½ dl Vetemjöl
½dl Råsocker
1 tsk Kardemumma

Nyp ihop smöret med mjöl, socker och kardemumma till smultoppingen. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt svalna något. Vispa ihop ägg med strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner mjölk och smör. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i smeten.
Lägg en klick muffinssmet i varje muffinsform. Spritsa eller klicka ner ca 1 msk vaniljkräm i mitten. Fördela resten av muffinssmeten över. Toppa med två hallon och crumble.
Grädda mitt i ugnen i 190C i ca 20-30 minuter. De ska få en gyllenbrun färg och en sticka ska komma ut torr från sidan av muffinsen!

Annonser

One thought on “Hallonmuffins med vaniljkräm och smulor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s