Chokladwhoopies

Detta skulle en chockoholic älska. Två mjuka chokladkakor med en chokladkräm som fyllning. Är du en som älskar salta jordnötter också rekommenderar jag att du hackar de fint och rullar kakkanterna i!

ca 20 st

50g Smör
½ dl Olja
1 1/4 dl Strösocker
1 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
En nypa salt
½ dl Kakao
½ tsk Vaniljsocker
½ dl Mjölk

Chokladfyllning

1 dl Gräddmjölk
1 msk Honung
125g Choklad, ljus, mörk eller mjölkchoklad
En nypa salt

Vispa ihop smör, olja och strösocker krämigt. Tillsätt ägget och vispa ihop till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner det. Häll i mjölken och vispa ihop det snabbt till en smet. Spritsa ut till 5-kronorsstora rundlar på plåt. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter i 175C. Låt svalna.

Sjud upp gräddmjölk och honung i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner den, men ej på spisen. Tillsätt saltet och låt svalna i kyl.

Spritsa chokladkrämen på undersidan på hälften av kakorna. Lägg ihop med resterande kakor.
Rulla ev i strössel, hackade nötter eller något annat kul!
Förvara i kyl!

2 thoughts on “Chokladwhoopies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s