Kavring med frön

En kavringlimpa med lite mer tuggmotstång fylld med krossad råg, frön och lite russin!

2 Limpor

Dag 1
500g Vatten
180g Rågkross
120g Grovt rågmjöl
75g Pumpafrön/solrosfrön
55g Linfrön
20g Rågsurdeg

Lägg alla ingredienser i en stor bunke och låt stå över natten!

Dag 2
Smeten från föregående dag
1 dl Vatten
330g Vetemjöl
75g Grovt rågmjöl
75g Rågsikt
20g Salt
150g Mörk sirap
50g Russin
25g Jäst

Blanda alla ingredienser ordentligt till en lös och blöt smet. Fördela degen i två formar, ordentligt insmorda eller bakplåtspappersklädda. Strö över lite rågmjöl eller frön. Låt jäsa i ca 2-3 timmar.
Grädda bröden mitt i ugnen i 225C i 30 minuter. Sänk därefter temperaturen till 175C och grädda i 10 minuter till, eller tills bröden har fått en innetemperatur på 98C.
Stjälp upp bröden och låt svalna på ett galler!

One thought on “Kavring med frön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s