Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar slår kanelbullar med hästlängder. Jag tycker vetedegen blir så mycket godare och saftigare. Mycket tack vare att degen innehåller äggulor och att degen görs med en fördeg. Den får jäsa tre omgångar, men det är de värda!

24 st

50g Jäst
2½ dl Mjölk, 37C
30g Strösocker
360g Vetemjöl

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker och mjöl och knåda degen i 5 minuter i maskin, eller dubbelt så länge för hand. Låt jäsa i 45 minuter.

2 dl Mjölk
125g Smör
4 Äggulor
600g Vetemjöl
1 tsk Salt
80g Strösocker

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Tillsätt detta i fördegen och resten av ingredienserna. Knåda ihop till en degen. Låt jäsa i 45 minuter.

400g Mandelmassa
3 Bittermandlar, finrivna
2 Äggvitor

Riv Mandelmassan och rör ihop med bittermandel och äggvitor till en slät smet.

Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangel och bred ut fyllningen. Rulla ihop och skär ut tolv bitar ur varje rulle. Lägg på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Låt jäsa i 45 minuter.
Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250C i ca 8 minuter.
Låt svalna på galler!

2 thoughts on “Karlsbaderbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s