Fröfrallor

Frallor bakade med grovt mjöl, knapriga frön och söt torkad frukt passar bäst med smör och ost som pålägg. Speciellt om de är nybakade och varma!

15-20 frallor

3/4 dl Pumpafrön
3/4 dl Solrosfrön
3/4 dl Torkade dadlar

Rosta fröna i en torr stekpanna. Hacka dadlarna grovt. Ställ åt sidan!

5 dl Vatten, 37C
50g Jäst
2 tsk Salt
½ dl Olja
2 msk Honung
½ dl Linfrön
2 dl Grovt rågmjöl
3 dl Grahamsmjöl
6-7 dl Vetemjöl

Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser och knåda ihop till en smidig deg, helst i en assistant. Arbeta in frön och frukt i slutet. Låt jäsa i 45 minuter!
Arbeta igenom degen på ett mjölat bakbord. Forma frallor av degen. Pensla med ägg eller vatten och doppa i frön. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 40 minuter!
Grädda frallorna i 250C i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk!

Annonser

3 thoughts on “Fröfrallor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s