Vinbärsmuffins med kardemumma

Trädgården kryllar med svarta och röda vinbär. Det gäller att passa på och njuta av dem färska till morgongröten och yoghurten med muslin innan jag fryser in så mycket det får plats i frysarna, så jag kan koka gelé och saft i vinter!

12 st

150g Rumsvarmt smör
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
5 dl Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver
2 tsk Kardemumma
1½ dl Yoghurt

Röda & svarta vinbär
Mandelspån

Vispa ihop smör, socker och vanilj riktigt vitt och pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget och vispa riktigt ordentligt. Sikta ner mjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ihop allt. Tillsätt till sist yoghurten och vänd samman allt till en smidig smet.
Fördela ca hälften av smeten i muffinsformar. Fyll med 3-4 vinbär. Fördela resten av smeten och toppa med 3-4 vinbär. Strö över lite mandelflarn.
Grädda mitt i ugnen i 225C i ca 15 minuter!

Annonser

One thought on “Vinbärsmuffins med kardemumma

  1. Vi har också hur mycket vinbär som helst i trädgården! Det har redan blivit både flera kakor, sylt och saft och det finns fortfarande mängder kvar. Dessa muffins lät verkligen otroligt goda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s