Kardemummabullar med vaniljkräm

Bullar med vaniljkräm är väl ändå det godaste i bullväg som finns? Speciellt om de är doppade i t.ex. smält smör och strösocker. Då blir det svårt att låta bli att slicka av sig sockret från läpparna!

ca 24 bullar

80g Jäst
5 dl Mjölk, 37C
2 Ägg
450g Vetemjöl

Rör ut jästen i mjölken. Rör i äggen och vetemjölet och blanda ihop till en smet. Låt jäsa i 1 timme.

450g Vetemjöl
200g Strösocker
150g Smör, rumsvarmt
1 tsk Salt
2 tsk Kardemumma

1 sats vaniljkräm på 2½ dl mjölk

Rör i alla ingredienserna i fördegen och arbeta i maskin i 15 minuter. Den kan verka lite kladdig men den ska gå ihop. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Dela degen i två bitar. Dela vardera bit till ca 12 bitar. Rulla till bullar och lägg i formar. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Tryck ner med ett mjölat finger i varje bulle och spritsa ner vaniljkräm. Låt jäsa i ca 15 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225C i ca 8 minuter.
Innan servering penslas bullarna med smält smör och strösslas med strösocker!

Annonser

One thought on “Kardemummabullar med vaniljkräm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s