Gräddtårta Vegan

Min lillasyster fyller 19 år och det ska så klart firas med en jordgubbstårta. Inte vilken tårta som helst, eftersom hon är vegan får det bli en tårta fri från mejeri och ägg. Och lika god blev denna tårta!

Tårtbotten
4 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
2 tsk Bakpulver
½ dl Olja
2 dl Vatten

Sikta ihop mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Vispa ihop oljan med vattnet och rör ner detta i mjölet. Vänd ihop till en slät smet. Olja en springform (22cmØ) och strö över kokosflingor eller ströbröd. Fördela smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i 175C i ca 30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp dem!

Vaniljkräm
3 dl Sojamjölk
2 msk Potatismjöl
En nypa salt
2 msk Strösocker
2 msk Mjölkfritt smör
1 msk Vaniljsocker

Vispa ihop mjölk och potatismjöl i en kastrull på plattan. Vispa under medelvärme konstant tills det tjocknar. Tag av från plattan och rör i salt, socker och smör. Låt svalna helt innan du rör ner vaniljsockret.

Dela tårtbotten i tre delar. Bred hallonsylt och strö över fint skivade bananer. Lägg på andra botten och bred ut vaniljkrämen. Lägg på sista botten. Plasta in med folie och låt vila i kylen till nästa dag.
Vispa 2 dl soyagrädde och fördela på tårtan. Toppa med bär och mandelspån runt kanterna!

Annonser

8 thoughts on “Gräddtårta Vegan

    • Själva tårtbotten går bra att frysa! Fyllningarna kan bli ”isiga”, så bäst är det att förbereda tårtan med fyllning i högst ett par dagar innan servering i kylskåp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s