Morotslimpa med fänkål

Vill man ha ett så saftigt bröd som möjligt ska man baka ett morotsbröd. Jag tycker fänkål passar mycket bra till morotsbröd, annars funkar anis minst lika bra och det blir så gott!

2 Limpor

50g Jäst
5 dl Vatten, fingervarmt
1/4 dl Olivolja
2 tsk Salt
2 tsk Fänkål
2 msk Ljus sirap
3 dl Finriven morot
4 dl Grahamsmjöl
4 dl Fint rågmjöl
ca 7 dl Vetemjöl

Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt, fänkål, sirap, morot och allt mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Dela degen i två bitar och rulla ihop till limpor. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
Pensla bröden med ägg och strö över solrosfrön, fänkål och flingsalt.
Grädda underst i ugnen i 200C i ca 15-20 minuter, eller tills bröden får en innertemperatur på 98C!

Annonser

3 thoughts on “Morotslimpa med fänkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s