Pavlova

Om man har tröttnat lite på vanlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten ska man definitivt prova göra en pavlovatårta. En frasig marängtårta med ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär. En pavlova kan man även baka till små portionsbakelser. Det är även vanlig att man fyller tårtan med någon god curd såsom lemon eller passionsfrukt, toppar med vispad grädde och avslutar med lite skivad frukt som kiwi och mango!

5 Äggvitor
2½ dl Strösocker
En nypa salt
2 msk Maizena
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Vinäger, vit/äppelcider
Två stora nävar mandelspån

Vispa upp äggvitan med hälften av strösockret till ett vitt, hårt och glansigt skum. Tillsätt resten av sockret och saltet och vispa en stund till. Vispa ner siktad maizena och vaniljsocker och vispa en stund. Häll ner vinägern och vispa slutligen en stund till. Vänd ner mandelspånen med en slickepott.
Sleva upp marängen på ett bakplåtspapper på en plåt till en rund ”tårta”. Dra gärna upp kanterna mot mitten med en slickepott så det bildas en vulkan.
Ställ in i ugnen som är 200C varm. Sänk temperaturen direkt till 125C och grädda i ca 1½ timme. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå kvar i eftervärme i minst 1-2 timmar.

Vaniljgrädde
1 Äggula
2 msk Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vispgrädde

Vispa upp äggulan med florsocker och vanilj till ett vitt skum. Vispa upp grädden fluffigt. Vända samman smetarna och fördela över tårtan. Strö över färska bär eller skivade frukter!

Annonser

4 thoughts on “Pavlova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s