Chevreglass

Glass med getost i! Låter konstigt och kanske inte gott för de flesta. Men det är ju vanligt att man gör glass med philadelphiaost, mascarpone och ricotta. Gillar man chevre ska man definitivt prova denna glass. Jag älskar chevreost och glass, så denna glass njuter jag fullkomligt av med lite honung ringlad över. Den passar jättebra att servera till t.ex inkokta päron eller ugnsbakade fikon, eller någon paj eller kaka med någon god frukt i, såsom persika eller nektarin!

3 Äggulor
1 dl Strösocker
2 dl Grädde
2½ dl Mjölk
½ Vaniljstång
150g Chevreost
Pinjenötter, rostade

Dela vaniljstången och skrapa ur alla frön. Sjud upp frön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ställ åt sidan så länge. Vispa upp äggulor och socker vitt och pösigt. Häll i 1-2 dl av mjölken i äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka allt ner i kastrullen igen. Värm under omrörning tills det tjocknar.
Smula ner getosten i en skål och ställ en sil ovanför.
När krämen har tjocknat häller du ner den i osten genom silmasken. Rör om så att osten smälter. Låt svalna helt och ställ sedan i kyl för att bli riktigt kall.
Kör krämen i glassmaskin. I slutet häller du i pinjenötterna!

5 thoughts on “Chevreglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s