Toscabullar

Varför bakar man inte bullar med tosca på oftare? Det är ju så otroligt gott. När nötterna blandas med en kolasmet och sedan rostas i ugnen blir de ju farligt goda och dessutom sitter som topping på en bulle… Ja, det är ju mycket godare än pärlsocker och kanske tillochmed vaniljkräm! Det smakar som riktiga ”mormorsbullar”! Grundreceptet har jag hittat hos duktiga Sara som jag är ett stort fan av och bakat mycket gott bröd ifrån!

Ca 30 bullar

500 ml Mjölk
50g Jäst
200g Strösocker
200g Smör, mjukt
8g Salt
15g Kardemumma, helst nystött
1100g Vetemjöl

Fyllning
200g Mjukt smör
100g Strösocker
100g Råsocker

Tosca
100g Smör
100g Grädde
100g Strösocker
100g Honung
90g Valnötter
90g Hasselnötter
90g Hackad eller mandelspån

Hacka nötter mycket grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och socker. Sjud upp till 116C och häll sedan över nötterna och rör om. Ställ åt sidan.
Lös jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit till en platta. Bred på med fyllning och vik över degen en eller två gånger. Forma till knutar och lägg i bullformar på plåt.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
Pensla med ägg och lägg en klick tosca i mitten på varje bulle. Du kan behöva trycka ner en klick.
Grädda mitt i ugnen i 225C i 5–8 minuter eller tills bullarna fått en fin färg.

Annonser

2 thoughts on “Toscabullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s