Tomatpaj med mozzarella

Paj är så bra. Den finkar alltid på en buffé, till picnick, lunch, middag. Det finns hur många olika varianter till fyllning som pajskal. Och det är så gott!
Den här pajen smakar verkligen italiensk pizza för mig. Soltorkade och färska tomater, basilika, mozarella och pinjenötter. Både paj och pizza tycker jag smakar bäst ljummen!

125g Smör
3 dl Vetemjöl
1 krm Salt
1-2 msk Iskallt vatten

4 Soltorkade tomater
En näve färska basilikablad
4 Färska tomater
En förpackning mozarella, 125g
2 Ägg
2 dl Mjölk
2 msk Senap, dijon
1 Pressad vitlöksklyfta
½ tsk Salt
2 msk Pinjenötter

Mixa ihop pajdegen och tryck ut den i en form. Grädda mitt i ugnen i 200C i 10 minuter.
Skiva de soltorkade tomaterna och basilikan. Fördela på pajbotten. Skiva de färska tomaterna och mozarellan. Vispa samman ägg, mjölk, senap, vitlök och salt. Fördela ut tomaterna, mozarellan och häll över äggstaningen. Strö över pinjenötterna.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter!

2 thoughts on “Tomatpaj med mozzarella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s