Vetelängd med vaniljkräm och blåbär

En vetelängd är toppen att servera vid en kakbuffé. Bara att skära upp i lagom stora bitar eller hur stora som helst om man är riktigt förtjust i vaniljkräm och blåbär! Prova att byta ut fyllningen till andra bär eller sylt, rivna äpplen med mandelmassa eller varför inte den vanlig kanelfyllningen?

1 Längd

25g Jäst
75g Smör
3 dl Mjölk
½ tsk Salt
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
8 dl Vetemjöl

1 dl Mjölk
2 msk Marsanpulver
2 msk Strösocker
1 dl Blåbär eller blåbärssylt

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli 37C, fingervarmt. Lös upp jästen med mjölken och tillsätt salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
Blanda mjölk med marsanpulver och socker enligt instruktionerna på förpackningen.
Knåda igenom degen och kavla ut till en rektangel. Bred ut vaniljkrämen som en sträng i mitten på plattan. Strö över blåbären eller blåbärssylt. Skär ut remsar snett uppåt om båda sidorna. Lägg remsarna om varannan mot mitten över kräm och blåbär. Tryck till lite ytterst. Låt jäsa i 45 minuter.
Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 10-15 minuter!

Annonser

One thought on “Vetelängd med vaniljkräm och blåbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s