Rågbröd med tranbär och solros

Ett mycket saftigt rågbröd med knapriga solrosfrön och sötsyrliga tranbär. Så gott med en skiva ost på. En smakfröjd för gommen en frukostmorgon!

2 Bröd

25g Jäst
5 dl Vatten, ljummet
150g Rågsurdeg
450g Siktad dinkelmjöl
200g Fint rågmjöl
150g Solrosfrön
50g Pumpafrön
125g Torkade tranbär
50g Linfrön
20g Salt
½ dl Sirap, mörk

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta i assistent i 10 minuter. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa i 60 minuter.
Fördela degen i två brödformar, smorda eller inklädda i bakplåtspapper. Låt jäsa ända upp till kanten i ca 60 minuter.
Värm ugnen till 250C. Strö över frön eller gryn på bröden och ställ ner formarna längst ner i ugnen. Sänk värmen till 200C. Grädda bröden i ca 50 minuter eller tills bröden fått en temperatur på 99C.
Låt bröden ligga insvepta i en bakduk att vila tills nästa dag!

Annonser

3 thoughts on “Rågbröd med tranbär och solros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s