Pizzasallad

Pizzasallad är bland det vanligaste som finns på alla salladsbord i Sverige. Både i skolor och på restauranger, och alla verkar gilla det. Oftast blir jag lite besviken när jag får sallad på framförallt pizzeriorna. De smakar för surt  pga för  mycket vinäger eller ättika tycker jag. Att göra sig sin egna pizzasallad är både enkelt, billigt och den blir mycket godare och fräschare.
Ett tips för att få vitkålen mjukare är att sjuda kålhuvudet i vatten i en kastrull i ca 10 minuter, eller att förvälla den strimlade vitkålen lite snabbt innan du blandar i vinägretten!

700g Vitkål (ca ½ huvud)
½ dl Matolja
½ dl Vit vinäger
2 msk Vatten
2 msk Strösocker
½-1 tsk Salt
½ tsk Svartpeppar
3 tsk Italiensk salladskrydda
1-2 tsk Oregano

Strimla vitkålen mycket fint. Blanda ihop allting ordentligt, helst med händerna så att det verkligen saftar sig riktigt. Smaka av och tillsätt mer utav något du saknar! Den går att äta direkt men smakar bäst om du plastar om skålen och låter den stå till nästa dag i kyl!

Annonser

One thought on “Pizzasallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s