Äkta vaniljglass

Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut. För att få så god glass som möjligt bör man tänka på att alla ingredienser är så färska som möjligt, vaniljstången ska vara mjuk och äggen helst ekologiska. Därefter kan man smaksätta glassen hej vilt!

4 Äggulor
1½ dl Strösocker
3 dl Mjölk
3 dl Grädde
1 Vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa ur alla frön och lägg i en kastrull med vaniljstången, mjölken och grädden. Sjud upp och ställ åt sidan. Plocka bort vaniljstången.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner ca hälften av mjölken i äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud upp under omrörning. Vispa i ca 5 minuter tills krämen tjocknar något. Sila krämen ner i en kall skål. Låt svalna i ca 15 minuter, men rör om då och då. Låt svalna helt i kylskåpet.
Kör i glassmaskin enligt instruktionerna. Eller frys i frysen under omrörning ca var 30:e minuter under 3-4 timmar!

Annonser

4 thoughts on “Äkta vaniljglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s