Morotssoppa med ingefära

När man är förkyld är soppa det bästa man kan äta! Eftersom den här soppan innehåller både vitlök, ingefära och apelsin tar den död på många förkylningssymptom. Och så är den god också, och kan avnjutas även i friskt tillstånd!

2 portioner

3 Morötter
2 Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
½ Gul lök
5 dl Buljong
1½ dl Grädde
Saft från en apelsin
Salt och peppar

Skala morötter, vitlök, ingefära och gul lök. Skiva morötterna, riv vitlök och ingefära och hacka den gula löken. Fräs allt i olja i en kastrull. Häll på buljongen och koka i ca 10 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa allt i en mixer tillsammans med grädde och apelsinsaft. Späd ev med mer vatten eller grädde. Smaka av med salt och peppar och värm soppan på spisen igen innan servering!
Droppa gärna över lite citronolivolja och garnera med apelsinzest!

Annonser

3 thoughts on “Morotssoppa med ingefära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s