Morotslimpa med durum

Bröd med morot är svaret om man vill ha ett så saftig bröd som möjligt. Den här limpan jäser även under natten i kyl vilket gör att brödet bara smakar ännu godare och att det inte behöver tillsättas mycket jäst heller. Dessutom är detta bröd otroligt gott att rosta!!!

300g Vatten
8g salt
3g Jäst
100g Durummjöl
300g Vetemjöl
150g Morötter

Kväll
Vispa ihop vattnet med salt och jäst. Riv morötterna grovt och blanda ner dem. Rör i mjölet och rör ihop till en deg. Plasta om bunken och ställ i kylen över natten.

Morgon
Tippa ut degen på ett väl mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg i en mjölad jäskorg och låt jäsa i 1 timme. Värm ugnen till 250C och ställ in en plåt.
Tippa ut degen på den varma plåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200C och grädda tills brödet fått en temperatur på 98C, ca 20 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk!

Annonser

6 thoughts on “Morotslimpa med durum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s