Pepparkaksskorpor

Ett väldigt gott alternativ än vanliga pepparkakor är pepparkaksskorpor. De går snabbare att baka än pepparkakor där degen helst ska stå i kylen ett helt dygn innan utbakning. Pepparkakssmak ihop med knapriga rostade mandlar är oslagbar. Passar mycket bättre till en stor kopp rykande chaite!

2 Ägg
1½ dl Strösocker
100g Smör
2 tsk Kanel
1 tsk Ingefära
1 tsk Nejlika
½ tsk Kardemumma
5 dl Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver
1½ dl Sötmandel

Värm ugnen till 200C.
Skåla och skala mandeln. Rosta i ugnen i 5-10 minuter tills de blir svagt gyllenbrun.
Sänk värmen till 175C.
Smält smöret tillsammans med kryddorna.
Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ner smöret. Rör ner mjöl och bakpulver och till sist mandeln. Arbeta ihop till en smidig deg.
Rulla ut till tre längder. Lägg på bakplåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna ett par minuter och skär ut snittar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen till 100C.
Rosta i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten och vänd på skorporna. Sätt in plåten och stäng av ugnsvärmen.
Låt stå i eftervärmen i minst en timme!

Annonser

One thought on “Pepparkaksskorpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s