Vaniljhorn

Vaniljhorn är en kaka som har bakats hemma ända sedan jag var liten. Jag kan komma ihåg hur man smög till frysen för att norpa en. Att de var frysta gjorde dem inte annorlunda än när de var tinade, både när det kom till smak och konsistens, eftersom de består utav enkel mördeg, de var lika goda för det.
Vanilj är den vanligaste kryddan inom bakverk, men ändå framkommer smaken inte alltid så tydlig. Det är en tesked här och någon tesked där. Dessa kakor innehåller endast tre ingredienser, däribland till stor del vanilj. Därför blir dessa kakor ändå väldigt speciella och otroligt goda!

25-25 st

200g Smör, rumstempererat
2 msk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl

Rör smör och vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjöl och arbeta ihop en deg. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Ta en degbit och rulla till ett horn och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 10 minuter. Låt svalna några minuter. Doppa sedan översidan i ett fat med strösocker eller pudra över lite florsocker.

Annonser

7 thoughts on “Vaniljhorn

  1. Vaniljhorn är jättegott! Tycker nog faktiskt att de är godare frysta än tinade 🙂 men det tycker jag å andra sidan gäller för de flesta småkakor..
    Mysig advent på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s