Blåbärsmousse

Mousse är väldigt lätt att göra och det går snabbt. Dessutom kan man göra den i så många olika varianter. Den slinker ner lätt efter en måltid som dessert!
Mousse fungerar även toppen som tårtfyllning!

4-6 portioner

200g Blåbär, färska eller tinade
4 Gelatinblad
½ dl Strösocker
100g Färskost
1 msk Vaniljsocker
2 dl Vispgrädde

Lite riven vit choklad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Låt ca hälften av blåbären koka upp i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i de varma blåbären tills bladen har smält.
Rör ihop de resterande blåbären (mosa dem lite) med socker, vanilj och ost tills det blir slätt. Rör ner de kokta bären i ostmassan och rör samman. Vispa grädden fast och vänd ner den i blåbärssmeten.
Fyll i glas och ställ in i kyl och låt stelna!

One thought on “Blåbärsmousse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s