Spenatpaj med örtsmak

Det här är en god paj som passar på buffé och som smakar mycket gott tillsammans med lax!

spenatpaj

Pajskal

3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
½ dl Flytande smör
1 dl Mjölk

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör i smör och mjölk och arbeta ihop en smidig deg. Tryck ut i en pajform. Ställ kallt i minst 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i 200C!

500g Bladspenat, fryst
1 dl vatten
Salt & peppar
Riven muskotnöt
150g Färskost med örter
3 Ägg
1 msk Mjölk

Tina spenaten i vattnet i en kastrull. Pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt ur spenaten. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Fördela spenaten i pajskalet.
Vispa ihop ägg, färskost och mjölk och häll över spenaten.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 25-30 minuter tills äggstanningen satt sig!

Annonser

2 thoughts on “Spenatpaj med örtsmak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s