Saffranspannakaka

Saffranspannkaka är gotlands landskapsdessert och där äts den flitigt. Råkar man ha en tub risgrynsgröt hemma i kylen kan man trolla fram denna desserten lätt som en plätt.
Är man inte  så förtjust i vanlig ostkaka så kan denna falla en i smaken med den goda saffranssmaken!saffranspannkaka

500g Risgrynsgröt
2 msk Strösocker
1 krm Salt
½g Saffran
2 Ägg
1 dl Mjölk
½ dl Grädde
2 msk Mandel
Mandelspån

Blanda ihop risgrynsgröt med socker, salt och saffran. Rör i äggen och sedan mjölk och grädde. Skålla, skala och finhacka mandeln och rör ner den. Smörj en form med lite smör och häll ner smeten. Toppa med mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 30 minuter tills smeten har ”stannat”!
Servera med grädde och sylt!

2 thoughts on “Saffranspannakaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s