Morotsbiffar med jordnötter

Biffar med söta och saftiga morötter möter salta och knapriga jordnötter. Hur låter inte det?
Dessa biffar passar bra att servera med en god tomatsås eller en guacemole med basmatiris och en sallad. Det går jättebra att forma dem lite större till burgare och då servera med bröd, dressing och samtliga hamburgargrönsaker. Det blir saftig och supergott!

morotsbiffar

8 Biffar/6 Burgare

½ dl Mjölk
1 msk Psyliumfröskal/Fiberhusk

3 Morötter, finrivna
2 dl Salta jordnötter, finhackade
1 Vitlöksklyfta, finriven
½ tsk Sambal oelek
1 Ägg
Ströbröd efter konsistens

Salt efter smak
Kryddor efter smak: Dragon, lökpulver, vitlök

Blanda ihop mjölk och psyliumfröskal i en skål. låt svälla i minst 5 minuter.
Blanda i resterande ingredienser. Känns smeten för lös och vattnig, rör i lite ströbröd efter hand.
Smaka av med salt och kryddor.
Forma till biffar och stek i olja i en panna på medelhög värme.
Servera!

Annonser

8 thoughts on “Morotsbiffar med jordnötter

  1. Pingback: Känslan idag – mimsblick

  2. Hej, jag vill laga de mumsiga biffarna idag. Men jag undrar om det är mjöl eller mjölk i receptet? Det står olika i ingredienser och hur man förbereder. Blir tacksam för snabbt svar. Vänligen,
    Gözde

      • Tack för svaret. Jag tänkte det men ville ändå fråga för säkerhets skull. Jo, jag har psylliumfröskal men det är bra att veta om man vill laga biffarna nån annan gång när man inte har psylliumfröskal hemma.

  3. Pingback: LCHF morotsburgare | Bak och matblogg matmedmera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s