Pistagesemlor

pistagesemlor

En annorlunda men ack så god semla med pistagefyllning istället för den gamla hederliga mandelmassan. Semlor kan varieras på många olika sätt. De kan bakas ut till chokladsemlor eller saffranssemlor, fyllas med bl.a. vaniljkräm, sylt eller lemon curd och de kan toppas med någon smaksatt grädde såsom hallon, blåbär eller lingon!
Här har jag som sagt fyllt en vanlig kardemummabulle med pistagefyllning genom att byta ut mandelmassan till pistagemandelmassa och bytt ut mandlarna till pistagenötter i ursprungsreceptet  och toppat med virvlad grön och vit grädde. En fröjd för både öga och gom!

Pistagemandelmassa

150g Pistagenötter
50g Sötmandel
200g Florsocker
Ev lite vatten
Ev ett par droppar pistageessense

Skålla och skala sötmandlarna. Mal nötterna i en mandelkvarn. Blanda ihop med florsocker och tillsätt lite vatten, en tesked i taget, och arbeta ihop till en deg.
Eller mixa hela nötter och florosocker i en mixer till en nötmassa. Ev kan du behöva tillsätta liiiite vatten i taget om det tar alltför lång tid!

pistagesemlor

7 thoughts on “Pistagesemlor

  1. Pingback: Bästa recepten på semlor

  2. Pingback: Kokossemlor | Bakverket

  3. Pingback: Länkar till lite annorlunda semlor « 1 dl socker

  4. Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Lördagslänkar

  5. Pingback: Lördagslänkar | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s