Pannacotta med hallonspegel

En liten pannacotta är en perfekt avslutning på en god middag. Den är som en brylépudding, den slinker så lätt ner i magen, den behöver knappt tuggas!
Denna pannacottan serverade jag i små formar på ett kakfat till ett afternoon tea. Det blir en god avrundning  efter snittar och scones!

hallonpannacotta

Pannacotta 6-10 portioner

2 Gelatinblad
3 dl Vispgrädde
1 msk Vaniljsocker
1/3 dl Strösocker
3 dl Tjock yoghurt, typ grekisk eller turkisk

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljsocker och strösocker.
Låt sjuda i ett par minuter under omrörning. Ta från värmen och vispa i yoghurten. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
Häll upp pannacottan i portionsformar. Låt stå kallt i minst 3 timmar!

Hallonspegel

200g Hallon
1 dl Vatten
6 msk Gelésocker

Koka upp hallon och vatten i en kastrull. Pasera hallonen genom en sil över en skål för att få bort kärnorna.
Koka upp hallonsaften med gelésockret. Ställ katrullen åt sidan och låt svalna ca 10 minuter. Rör om då och då.
Fördela hallonsåsen över pannacottan.
Ställ kallt tills det stelnar.
Servera!

Annonser

2 thoughts on “Pannacotta med hallonspegel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s