Vegan prinsessbakelse

Tur att även veganer kan äta den goda prinssestårtan. Minst lika god är denna veganvänliga bakelsen som en vanlig också!
Självklart kan prinsessbakelsen bakas icke-veganvänlig också, med muffins, vaniljkräm och grädde gjord av ägg och komjölk!

vegan prinsessbakelse

Två bakelser

1 dl Vetemjöl
1/4 dl Strösocker
½ tsk Bakpulver
1½ msk Olja/flytande smör
½ dl Vatten

Rör ihop mjöl, socker och bakpulver. Rör ner oljan och vattnet och vänd ihop till en smet. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 15 minuter. Låt svalna!

Vaniljkräm

1 dl Vegetabilisk matlagningsgrädde
½ msk Potatismjöl
En nypa Salt
1 msk Strösocker
½ msk Flytande vegetabilsk smör
1 tsk Vaniljsocker

Rör ihop sojagrädde och potatismjöl i en kastrull på plattan. Rör tills det tjocknar. Ta av från plattan och rör ner resterande ingredienser förutom vanilj. När krämen svalnat helt rör du ner vaniljsockret!

Hallonsylt
Vaniljkräm
Vispad sojagrädde
Marsipan

Dela muffinsarna i en eller eller två delar. Bre ut hallonsylt och vaniljkräm mellan bottnarna. Bred sojagrädde runt om och lägg över kavlad marsipan!

Annonser

One thought on “Vegan prinsessbakelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s