Peanut butter and banana Cake Pops

Cake pops är toppen att göra om man har ett paket gamla kex eller en mjuk kaka liggandes i kakburken eller i frysen. Då är det bara att smula sönder den, blanda med t.ex cream cheese, jordnötssmör eller nutella, rulla och doppa och vips, så har man lördagsgodiset klart!
Banan, choklad och salta jordnötter tillsammans är en blandning från mathimlen. I form av en kakklubba blir de livsfarligt goda!

Cake pops

Ca 20 Kakklubbor

Banankaka

40g Smör
1/4 dl Mjölk
1 Ägg
1 dl Strösocker
1 Mogen banan
1½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
1/4 tsk Bikarbonat

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Vänd ner mjölkblandningen. Häll smeten i en smord form, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-45 minuter i 175C. Känn efter med en sticka i kakan om den är torr. Låt svalna!

100g Philadelphiaost
100g Jordnötssmör
100g Choklad (Mörk, mjölk eller vit)
Finhackade och saltade jordnötter
Träpinnar

Smula sönder banankakan. Mixa ihop kaksmulor, ost och jordnötssmör. Mixa till en smidig och formbar deg. Rulla bollar och lägg på en tallrik. Frys in i minst 1 timme!
Smält chokladen i vattenbad eller micro. tryck ner en pinne i varje kakboll och doppa ner bollen i chokladen. Strö över eller doppa kakklubban i jordnötterna.
Låt stelna i kyl!
Förvaras i kyl eller frys!

cake pops peanut butter

4 thoughts on “Peanut butter and banana Cake Pops

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s