Ingefärsmuffins med glasyr

Söta muffins men ändå med en fräsch och frisk smak får dessa muffins med ingefära.
Tillvägagångssättet för detta muffinsrecept är lite annorlunda då man tillreder smeten i en kastrull på plattan. Vilket bara gör gott eftersom smaken från ingefäran blommar ut bättre då!
Har man en burk med syltad ingefära i kylen som man inte vet vad man ska göra av kommer de väl till pass i dessa muffins. Byt gärna ut toppingen till strimlad citronzest eller apelsinsuckat. Men lika goda är muffinsen med glasyr som utan!

Dessa goda muffins blir mitt bidrag till Månadens sötsak med temat Muffins!
ingefärsmuffins

12 Muffins

60g Smör
50g Strösocker
4 msk Ljus sirap
1 tsk Mald ingefära
3/4 dl Mjölk
1 Ägg
2 Knölar syltad ingefära
1 tsk Bakpulver
115g Vetemjöl

2 msk Citronsaft
200g Florsocker
2 Knölar syltad ingefära

Lägg smör, socker, sirap och mald ingefära i en kastrull och värm upp långsamt tills allt har smält samman. Dra av från plattan och rör ner mjölk, uppvispat ägg och finhackad, syltad ingefära.
Rör ihop bakpulver med mjöl och vänd ner i kastrullen med blandningen.
Skeda upp smeten till hälften i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 20 minuter. Känn efter med en sticka. Är den torr är muffinsen klara.
Låt svalna.
Rör ihop citronsaften med florsocker till en tjockflytande konsistens. Skeda över glasyren på muffinsen och strö över lite syltad, finhackad ingefära på toppen.
Låt stelna innan servering!
ingefärsmuffins

Annonser

7 thoughts on “Ingefärsmuffins med glasyr

  1. Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Muffins i mängder

  2. Pingback: Muffins i mängder | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s