Opera cupcakes

Operatårta i muffinsformat blir extra fint att bjuda på.
Muffinssmeten är gjord precis som en tårtbotten och utan smör vilket gör kakan rätt torr. Därför är det en fördel om man bakar dem dagen innan samt fyller dem med sylt och vaniljkräm så de saftar till sig till bjudningen dagen efter!

opera cupcakes prinsesstårta

6 Cupcakes

2 Ägg
60g Strösocker
90g Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker

ca 3 dl Vaniljkräm
ca 1½ dl Hallonsylt/rårörda hallon
4 dl Vispgrädde

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i minst 5 minuter med elvisp. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker i smeten och vänd ihop till en jämn smet. Fördela i 6 muffinsformar i muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 15 minuter. Känn efter med en sticka i en muffins om den kommer ut torr.
Låt svalna!

Skär bort toppen av varje muffins och gröp ut lite av innehållet, precis som en semla. Skeda ut lite hallonsylt i botten och fyll på med vaniljkräm. Lägg på locket.
Vispa grädden fast och spritsa på muffinsarna.
Garnera gärna med sockerblommor, marsipanros eller något annat fint!

operacucpaes prinsesstårta

2 thoughts on “Opera cupcakes

  1. Pingback: Tiramisu cupcakes | Bakverket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s