Zucchinibiffar med cashew och kikärtor

Vegetariska biffar, speciellt de som är gjorda med just grönsaker, brukar ofta innehålla allt för lite protein. För det första innehåller biffen nästan bara grönsaker och ofta binds biffen ihop med kokt potatis, ris eller mjöl. I bästa fall ingår det proteinrika ägget! I dessa biffar dominerar zucchinin men blir proteinrika tack vare av både ägg, kikärtor och nötter. Dessutom blir de otroligt goda och kan serveras med i princip vad som helst och gärna med en god yoghurtsås!
zucchinibiffar

6 biffar / 2 portioner

½ Zucchini
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 Liten burk kikärter, 190g
50 g Rostade cashewnötter
1 Ägg
Salt & peppar

Riv zucchinin och krama ur vätskan, t.ex genom en bakduk. Skala och grovhacka den gula löken . Mixa kikärterna med  lök och pressad vitlök. Finhacka cashewnötterna.
Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med smör eller olja tills de får en gyllenbrun färg!

Annonser

7 thoughts on “Zucchinibiffar med cashew och kikärtor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s