Yoghurtlimpa med valnöt och frukt

Bröd bakad med fil eller yoghurt kan väl alla hålla med om att det är typ det godaste brödet man kan äta. Det finns tusen olika varianter på brödet med olika mjölsorter, nötter, frön, torkad och färsk frukt, siraper, sylter… Det värsta är bara att brödet är minst lika god som en sockerkaka och är svårt att sluta äta. Det är så gott att något pålägg till är onödigt!

yoghurtlimpa

1 Limpa

4 dl Yoghurt
1 dl Lingonsylt
2 tsk Bikarbonatsalt
1 tsk Salt
5 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
1 dl Linfrö
1 dl Valnötter
½ dl Torkade fikon
½ dl Torkade tranbär

Rör ihop yoghurt, lingonssylt, bikarbonat och salt. Rör ner resterande torra ingredienser och blanda ihop allt ordentligt. Häll ner i 1½ litersform klädd med bakplåtspapper och släta till ytan med en slickepott.
Grädda nederst i ugnen i 200C i ca 1 timme. För ner en sticka i brödet, är den kladdig låter du limpan gräddas ytterliggare i 10 minuter.
Låt limpan svalna inlindad i en bakduk, helst i ½-1 dygn!

Annonser

3 thoughts on “Yoghurtlimpa med valnöt och frukt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s