Jordgubbskompott med glass och crisp

En knallröd jordgubbssås eller kompott som ringlar ner över kritvit vaniljglass ser både frestande och förföriskt ut.
Detta blir inte några jätteportioner, utan bara en liten god avrundning efter en god måltid!
Det här är mitt bidrag till Månadens sötsak med temat Rött!

jordgubbskompott

Till 4 portioner

200g Jordgubbar, frysta går bra
2 tsk Citronsaft
½ dl Strösocker

50g Mandelmassa

Vaniljglass

Koka upp jordgubbarna (försiktigt om de är frysta) med citronsaft och strösocker i en kastrull. Sjud försiktigt i ett par minuter och mosa jordgubbarna lite med en sked. Låt svalna!
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och strö ut över en bakplåt. Grädda i övre ugnen i 200C i några minuter. Titta efter ofta eftersom det går snabbt! Mandelrivet ska få ytterst lite färg. Låt svalna!
Fördela glass och jordgubbskompott med mandelcrisp i små glas!
Servera!

jordgubbskompott

3 thoughts on “Jordgubbskompott med glass och crisp

  1. Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Rött är rätt

  2. Pingback: Rött är rätt | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s