Rabarbersmoothie

Ända sedan snön smält bort och solen tittat fram alla oftare har jag ivrigt väntat på att min kära rabarber ska komma upp ur jorden. Att få göra en kompott på rabarber och servera den på gröten, till tjock yoghurt eller keso till frukost till efterrätt med vaniljglass eller gratinerad maräng… Ja, bara en kompott kan göra något sååå mycket godare. Och varför inte mixa ner den i en krämig smoothie? Det är lyx!
Jag ger denna smoothie som bidrag till Gröna skafferiet för säsongens bästa rabarber!

rabarbersmoothie

Rabarberkompott

250g Rabarber
1/4 Citron
½ dl Strösocker
1 krm Kardemummakärnor

Tvätta av rabarbern och skär den i mindre bitar. Mortla kardemumman fint. Koka upp rabarbern och kardemumman med saften av citronen i en kastrull. Låt sjuda i ca 10 minuter och häll sedan ner sockret. Låt det sjuda tills sockret lösts upp. Låt svalna!

Smoothie

½ Banan
3/4 dl Rabarberkompott
1-2 msk Tjock yoghurt
Lite vaniljpulver
1-1½ dl Mjölk

Skala, skiva och frys bananen.
Mixa samman alla ingredienser. Späd med mjölk efter hur tjock du vill ha smoothien.
Servera!

rabarbersmoothie

Annonser

7 thoughts on “Rabarbersmoothie

  1. Pingback: Veckans Matkoma Vecka 16 - MatkomaMatkoma

  2. Pingback: Våra bästa rabarberrecept | Det gröna skafferiet

  3. Pingback: Rabarberkompott med olika smaksättningar | Bakverket

    • Jag är lyckligt lottad som har FÖR mycket rabarber i trädgården. Det är bara att frysa in så har jag rabarber året runt, men nyskördad är ju alltid godast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s