Marängtårta med rabarbergrädde

En farligt god tårta med gudomlig rabarbergrädde!
En seg och härlig marängtårta slår aldrig fel och så är den så lätt att göra också.  Marängen bildar en liten grop när den gräddas och där kan man fylla i princip vad som helst för gott. Vaniljkräm, lemon curd m.m. Sedan brukar man toppa med grädde och exotiska frukter eller bär!
För att piffa till grädden lite kan man blanda i lätt mosade bär som hallon, blåbär, banan eller som här, rabarber. Med denna rabarbergrädde på tårtan behövs ingen annan fyllning under, och grädden är bland det godaste jag har smakat.

marängtårta

Maräng

4 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 msk Maizena
1 msk Citronsaft
1 krm Salt

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker lite pö om pö och fortsätt vispa. Vänd ner maizena, citronsaft och salt i skummet. Klicka ut smeten i en rund hög på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diametern.
Sätt in plåten i 225C varm ugn, och sänk direkt till 150C. Grädda i 1½ timme. Låt svalna!

Rabarbergrädde

300g Rabarber
2 dl strösocker
1 msk Potatismjöl
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vispgrädde
Jordgubbar

Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och lägg dem i en kastrull. Blanda ner strösocker, potatismjöl och vaniljsocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern blivit mjuk, men inte mosig. Låt rabarbern svalna helt.
Vispa grädden hårt. Vänd ner rabarberkompotten och rör om försiktigt.
Fördela rabarbergrädden på marängen. Dekorera med jordgubbar!

Annonser

2 thoughts on “Marängtårta med rabarbergrädde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s