Kalastårta

Det här är en riktig kalastårta. Fylld med chokladmousse, hallonmousse, bananer och godis på och runt om tårtan glädjer vilket barn och vuxen som helst på ett födelsedagskalas!

kalastårta Tårtbotten 28⌀ cm 8 Ägg 3 dl Strösocker 3 dl Vetemjöl Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna i 10 minuter med elvisp. Sikta ner mjölet i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en smidig smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd tårtform. Grädda längst ner i ugnen i 175C i ca 40 minuter.Låt svalna och dela tårtan sedan i tre bottnar. Hallonmousse 250g frysta, tinade hallon 1 dl Gelesocker multi 2 tsk Vanijsocker 3 dl Vispgrädde Mixa hallonen. Passera genom en finmaskig sil och koka upp den hallonpurén med gelesocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig. Vänd ner gräden i hallongelén då den har börjat stelna något! Montering Tårtbotten Chokladmousse med crisp (Ett paket från Ekströms) Bananskivor Tårtbotten Hallonmousse En näve färska eller frysta hallon Tårtbotten Spacklad grädde runt om tårtan Chokladfingrar (3 paket) Smarties/Non stop Spritsad grädde Färska jordgubbar kalastårtan

Annonser

5 thoughts on “Kalastårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s