Rostade mandelcookies

Här kommer ett recept på jättegoda mandelkakor. Mandeln rostas först och därför får kakorna en intensiv mandelsmak, och vem gillar inte mandel? Kakorna blir mycket knapriga och smuliga och passar mycket bra att doppa i kaffekoppen!

mandelkakor

ca 30 kakor

5 dl Mandel
2½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
3/4 dl Strösocker
115g Smör, rumsvarmt

Rosta mandlarna på en plåt i ugnen i 175C i ca 15 minuter. Skaka plåten lite då och då så att de rostas jämt. Ta ut och låt svalna något.
Mixa mandlarna till ”smågrus”. Det ska vara lite grovt mandelmjöl blandat med lite större bitar.
Rör ihop smör och strösocker smidigt. Rör ihop alla torra ingredienser inklusive mandeln och rör sedan ner detta i smöret. Rör ihop så att det blir lite som smuldeg.
Försök trycka ihop degkluttar och rulla dem till valnötsstora bollar. Lägg på plåt och platta till dom lite.
Grädda mitt i ugnen i 175C i 15-20 minuter tills de blir lite gyllenbruna!

mandelcookies

5 thoughts on “Rostade mandelcookies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s