Karibisk tårta

Vill du ha en exotisk tårta med söt och frisk fyllning och pampig garnering ska du prova denna. Tårtan är fylld med en söt kokosmousse och frisk jordgubbsmousse med lime. Dessa två kombinationer blir utmärkt i en tårta. Täckt med vispad grädde med lite vanilj och dekorerad med rostade kokoschips, söta kiwis, ananasklyftor och ananasstjälk i mitten imponerar du stort!
Detta blir en stor tårta och räcker säkert till minst 15 personer. Tårtbotten är bakad med ”lika-delar”metoden och detta ger en hög och saftig botten!

karibisk tårta

Tårtbotten 26-28Ø

8 Ägg, medelstora
Strösocker
Vetemjöl/Potatismjöl
3 tsk Bakpulver

Ställ fram 3 stora glas. Knäck i äggen i ett utav glasen. Fyll socker upp till samma höjd som äggen i ett annat glas. Gör detsamma med mjölet. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt, gärna i minst 5-10 minuter med elvisp eller i en assistent. Blanda ihop mjölet med bakpulvret. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop allt försiktigt. Smörj en tårtform med lite smör och ”klistra” dit bakplåtspapper. Fyll formen med smeten.
Grädda längst ner i ugnen i 175C i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är torr inuti!

Kokosmousse

2 dl Créme fraiche
1 dl Strösocker
1½ dl Kokosflingor
1½ dl Vispgrädde

Vispa créme fraichen tills den blir fluffig. Detta kan ta ett tag med elvisp. Först blir créme fraichen rinnig, men vispar du tillräckligt länge blir den fast.
Rör ner socker och kokos.
Ställ in blandningen i kylen i några timmar. Ju längre du låter den stå, desto mer kommer den att smaka kokos.
Vispa grädden fast och rör sedan ned den i kokosblandningen.

Jordgubbsmousse med lime

3 dl Jordgubbar, färska eller frysta
2 Lime (Skal från 2 och saft från 1½ lime)
1 dl Strösocker
3 Gelatinblad
2 ½ dl Ovispad vispgrädde

Lägg gelatinbladen i blöt.
Häll jordgubbar, strösocker, limeskal och limesaft i en kastrull och koka upp. Sjud tills bären mjuknar och vätskan börjar koka bort.
Mixa jordgubbskompotten slät och lägg sedan i gelatinbladen och rör tills de lösts upp.  Låt det svalna lite och häll ner vispgrädden och rör om.
Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 3-4 timmar.
Vispa sedan upp moussen med elvisp och fyll tårtan!

Annonser

6 thoughts on “Karibisk tårta

    • Förlåt att det inte framgår i receptet!
      Jag har valt att dela tårtan i tre delar och fylla kokosmousse på första botten, lägga den andra botten ovanpå och breda över jordgubbsmousse och toppa med den tredje botten. Sedan spacklar jag på med vispad grädde runt om hela tårtan!

      • Då tänkte jag rätt! 🙂 Tack för det snabba svaret! Tårtan verkar jättegod. Får nog ta o testa den till kommande födelsedagskalas, skön kontrast till allt tungt julfika man tröttnat lite på nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s