Mangobollar

Ett nyttigare och lite fruktigare variant än chokladbollar är dessa mangobollar och de är  fullkomligt gudomliga i gommen. De innehåller egentligen bara tre ingredienser och lite smaksättningar men blir hur goda som helst. Extra lyxiga och goda blir de om man använder äkta, nyutskrapad vanilj från vaniljstången, men det går naturligvis att bytas ut mot vaniljpulver. Dessa går att variera i oändlighet med olika nötter, frukter och smaksättning. Bra att ha i kylskåpet när man blir sugen på något gott!

mangobollar

Ca 15 bollar

100g Cashewnötter (Blötlagda i minst 4 timmar
100g Torkad mango (Blötlagda i 30 minuter)
50g Kokosflingor
1 Vaniljstång
1 Lime
En nypa flingsalt
Honung

Sila bort vattnet från nötterna och mangon. Dela och skrapa ut frön från vaniljstången. Riv skal från lime.
Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Smaka av med lite flingsalt och honung.
Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Låt bollarna stelna till sig i kylen innan förtärning!
Förvaras i kyl!

mangoboll

Annonser

5 thoughts on “Mangobollar

  1. Pingback: Jordgubbsbollar | Bakverket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s