Aprikosbröd med frön

Bästa pålägget på bröd med torkad frukt i är ju helt klart en god ost. Aprikoserna i detta bröd kan bytas ut till torkade fikon, tranbär, russin eller dadlar. Om du ändå väljer de goda aprikoserna, välj då de ekologiska, mörka osvavlade aprikoserna. De är helt klart godast!

aprikosbröd med frön

2 Bröd

Skållning

1½ dl Grovt rågmjöl
1 dl Rågkross
1 dl Linfrön
1 dl Sesamfrön
1 msk Salt
400g Kokhett vatten

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll det kokheta vattnet över och rör om. Plasta över och låt stå i 2 timmar!

25g Jäst
350g Kallt vatten
720g Vetemjöl

20 st Torkade aprikoser, blötlagda i 15 minuter

Rör ut jästen i vattnet. Rör i skållningen i jästvattnet och rör om. Häll ner mjölet och arbeta degen i 15 minuter. Klipp aprikoserna i mindre bitar och rör sist ner dem i degen.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Dela degen i två delar och forma till limpor som du lägger på plåt. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Snitta bröden och grädda i nedre delen av ugnen i 225C i 10 minuter. Sänk temperaturen till 175C och grädda i ca 30 minuter eller tills bröden fått en innetemp på 98C!
Låt svalna på galler!

Annonser

4 thoughts on “Aprikosbröd med frön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s