Kanelbullekakor

Idag äter folk mängder av kanelbullar (även jag), men de äts också resten av året, för de är ju så goda. Något annat som också äts mycket är ju alla sorters småkakor. Är du ett rikitigt kakmonster som hellre väljer småkakor framför bullar får du testa dessa kakor. Hela köket doftar nybakade kanelbullar och smaken detsamma, trots att de är småkakor.  Varför inte bjuda på både dessa och goda kanelbullar!

kanelbullekaka

ca 30 st

Mördeg

200 g Smör
½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kardemumma
1 tsk Bakpulver
5 dl Vetemjöl

Fyllning

Sirap, vit eller ljus
Kanel

Topping

Ägg
Pärlsocker

Arbeta ihop alla ingredienser till mördegen till en slät deg. Kavla ut på mjölat bakbord till en 2-3 mm tjock rektangelplatta. Bred ut sirap tunt och  jämnt över degen och pudra över rikligt med kanel. Rulla ihop degen, precis som då du gör vanliga kanelbullar eller rulltårta, till en rulle. Skär ut 1 cm tjocka bitar av rullen och lägg i småbrödsformar.
Pensla kakorna med lite ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 175C i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler!

kanelkaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s