Chevretartletter med tomat

Allt är så gulligt när det är mindre. Bakverk och maträtter är inget undantag. Speciellt när det kommer till pajer. Det blir så mycket finare och lyxigare med en liten egen rund och fin paj på sin tallrik.
Den här pajen blir extra krämig och god när min favoritost chevre mosas ihop med yoghurt, men fetaost passar lika bra, speciellt till tomaterna i pajen!

chevrepaj

4 små tartletter / 1 pajform 24ø

100g Smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Vatten

Mixa ihop smör och vetemjöl. Tillsätt vattnet mot slutet så degen går ihop. Tryck ut i smord pajform och nagga botten. Låt vila i frys i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 10 minuter.

200g Yoghurt
80g Chevre eller feta
3 Ägg
En nypa salt
En stor nypa timjan elller basilika
Några drag i pepparkvarnen
ca 25 Körsbärstomater
Lite olivolja

Mosa ihop yoghurt med chevren. Rör i ägg och kryddor. Fyll pajformarna med äggstanningen. Tryck försiktigt ner tomaterna. Ringla lite olivolja över.
Grädda mitt i ugnen i 200C. Små tartletter i ca 20 minuter, stor pajform ca 30 minuter eller tills de börjar få färg!

Annonser

5 thoughts on “Chevretartletter med tomat

  1. Måste säga att bilden är helt förträfflig! Ska genast testa receptet,
    ville bara slänga ut lite fakta och be vissa vara försiktiga för stamen och bladen från tomaten (som håller ihop tomaterna) är väldigt giftiga och kan orsaka kaskadkräkningar och andra hemskheter. Så varo försiktiga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s