Pepparkaksbollar

Dessa goda bollar passar lika bra till mellanmål, adventsfika eller på gottebordet i jul! Ju längre dessa bollar få stå i kylen dest mer pepparkaka smakar de, så ät inte upp alla så fort du har format dem!

Pepparkaksbollar
10-15 st bollar

10 Torkade dadlar
1 dl Mandlar
1 dl Fiberhavregryn
½ dl Kokosmjöl
2 tsk Pepparkakskryddor
1 krm Vaniljpulver
En nypa salt
Vatten från blötläggningen

Kärna ur och blötlägg dadlarna i vatten en liten stund. Mixa mandlarna fint i en mixer. Häll ner övriga ingredienser (utom vattnet) och mixa ihop. Häll ner lite vatten i taget tills du får en massa som du kan krama och rulla till bollar. Rulla till bollar eller forma stänger. Rulla dem i mandelmjöl, kokosmjöl eller kokosflingor! Förvara dem i kyl!

Annonser

6 thoughts on “Pepparkaksbollar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s