Spenatfrallor

Spenat förekommer ofta idag nermixat i smoothies, och de blir hur nyttiga och goda som helst. Inte för att de smakar spenat men man får i sig mycket mineraler och vitaminer, framför allt järn. Varför inte mixa ner lite i frukostfrallorna också. Någon spenatsmak finnes ej men mycket saftigare blir bröden och vackra blir de också. En spenatsmoothie till dessa och du blir rejält järnboostad!

spenatfrallor

10 frallor

25g Jäst
3 dl Vatten, 37C
2 msk Olivolja
1 msk Honung
1 tsk Salt
125g Fryst, tinad och finhackad spenat
4 dl Rågsikt
ca 5 dl Vetemjöl
1 dl Pumpafrön

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, olja, honung, salt, spenat och rågsikt. Blanda till en rätt kladdig deg. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn och smidig deg. Kör den i maskin i 5 minuter eller dubbelst så länge för hand. Häll i slutet ner pumpafrön och arbeta in dem lite i degen. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ihop den med lite mjöl och dela upp i ca 10 bitar.
Forma varje bit till en bulle och lägg på bakplåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda i 200C i 20 minuter tills de fått fin färg eller innertemperaturen är 97C.
Låt svalna på galler!

Annonser

2 thoughts on “Spenatfrallor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s